Pergole lahko izjemno izboljšajo vaše bivanje

Dejstvo je, da nepremičnina, ki vključuje še pergolo, pri sosedih in drugih pritegne poglede. Tudi sicer tovrstna konstrukcija, ki še najbolj spominja na paviljon, predstavlja trajnostno rešitev za terase in druge podobne lokacije. S tem se v resnici tudi na učinkovit način spodbuja druženje oziroma zadrževanje na prostem.

Tudi strokovnjaki so enotnega mnenja, da so pergole trajnostna, ekološka, minimalistična pa tudi izjemno priročna konstrukcija. Sodobno zasnovane se lahko enostavno upravljajo na senzorje, preko pametnega telefona ali pa preko daljinskega upravljalnika.

Konstrukcija, ki vas dovolj učinkovito ubrani pred ostrim vetrom in drugimi manj ugodnimi vremenskimi vplivi.

Sicer pa so pergole izjemno priljubljene tudi zato, ker predstavljajo nek zunanji bivalni prostor, kjer se ne čuti nelagodja zaradi ostrega mraza, močnega vetra, peklenske vročine ali česa podobnega.

Za najnovejše modele pergol je na primer značilno, da imajo možnost premičnih lamel. Te se drsno premikajo. Pozimi lahko streho zaprete in tako uživate v prijetnem zimskem vrtu.

Nepopolna ali nedokončana pergola

Tu in tam se vam bo morda zazdelo, da je vaša pergola nekoliko nedodelana. A nič hudega. Pergolam na sploh lahko vedno dodajate kakšne dodatke za piko na i. Izbrani dodatki pa navadno ponujajo še več zasebnosti pa tudi udobja. Bioklimatske pergole se na primer lahko odlično kombinirajo z najrazličnejšimi možnostmi zapiranja stranic. To pa vsekakor še bolj poveča samo udobje bivanja pod njimi.

Pri izbiri pergole lahko izbirate med drsnimi stekli ali paneli ter integriranimi tako imenovanimi screen roloji. Če ste po duši romantik, pa je najbolje, da v pergoli poskrbite za čarobno osvetlitev, in sicer v barvah po vaši lastni izbiri.

S pergolo lahko bistveno povečate svoj življenjski prostor

Veliko dvorišč je precej neizkoriščenih, sami domovi pa imajo premalo prostora. V tem primeru so ravno pergole najboljša rešitev za hitro in učinkovito povečanje bivalnega prostora. Takšna arhitektura namreč lahko povsem na novo definira vaš vrt oziroma dvorišče.