Kateri nakit nositi v letošnji jesensko-zimski sezoni?

Se sprašujete, kateri nakit bo moden to jesen in zimo? Potem ste na pravem mestu. V tej sezoni so izjemno moderne perlice – nosite jih lahko na uhanih, verižicah, zapestnicah, na broškah – praktično na vsem. Modni nakit, ki ne sme ostati spregledan, so tudi dragi kamni in naravni elementi, ki so nadvse v trendu letošnjo jesen in zimo. Kot smo lahko opazili na modnih brveh, se je največ vrhunskih modnih oblikovalcev odločalo za kamenčke v temno zelenih odtenkih esmeralda ter za vinsko rdeče kamenčke. Veliko je tudi kovinskega nakita, predvsem robustnih oblik, kot so na primer kvadratna verižica in uhani.

Nepogrešljiv del vaše jesenske garderobe je tudi ruta, ki jo zavežite tesno okrog vratu in kombinirajte z verižico in uhani. V trendu so veliki, viseči uhani nepravilnih oblik, sestavljeni enega ali iz več elementov. Taki uhani so nadvse vpadljivi in marsikdaj spominjajo na lestenec. V letošnji jesensko-zimski sezoni se lahko poigrate tudi z nošenjem samo enega uhana, ki naj bo preprost kot tanka nitka, vendar daljši in viseč. Tak videz lahko s pridom uporabite tudi, ko se pripravljate na silvestrski večer.

Za letošnjo jesensko-zimsko sezono so značilne tudi masivne verižice iz kovine, ki pa se podajo samo na preprostejša oblačila. Če se odločite za tovrsten nakit, ga nikar ne kombinirajte z drugimi bolj vpadljivimi kosi nakita. Nadvse drzen, a presenetljivo eleganten je tudi poseben kos verižice, ki se nosi kot nekakšno oprsnico. Nosi se ga čez eno ramo in pod pazduho. Ta nakit je primeren za nošenje na različnih vrstah majic – z dolgimi rokavi, z enim rokavom ali popolnoma brez rokavov. Odlično se kombinira z visečimi uhani, narejenimi iz enakega tipa kovine. Še vedno so v trendu tudi chokerji vseh materialov, vrst in oblik. Opazili smo tudi trend gongasto in stožičasto oblikovanega nakita. Le pogumno!