Vedno sem si želel dvižna garažna vrata

Kako prijetno se počuti človek, ko si ustvarja in gradi svoj dom. Sam sem točno vedel ,kakšne želje imam in ena izmed teh je bila, da bi imel dvižna garažna vrata, ker sem si jih že res od nekdaj želel. Ker pa se vsi zavedamo, koliko stroškov je potrebno, da se lahko v novi dom preselimo je za dvižna garažna vrata pri nas zmanjkalo denarja. Tako sem bil postavljen pred izziv. Ali montiram navadna vrata, ali pa pustim odprto garažo toliko časa, da si bom kasneje lahko montiral dvižna garažna vrata, ko bom prihranil dovolj denarja.

Odločil sem se, da bom počakal, čeprav so mi nasprotovali, da lahko dobim poceni garažna vrata in garažo Zaprem. Da mi bo žal, ker bo garaža čez zimo odrta in se bo v njej nabirala vlaga, pa še za kradljivce je zelo mamljivo. S tem, da smo živeli na podeželju, se kraje nisem bal, kajti sosednje smo se med seboj zelo razumeli in bili med seboj povezani. 

Še enkrat sem premislil, kaj naj naredim, ali naj popustim ali pa naj vztrajam pri temu, kar si želim in grem svojim željam nasproti? Odločil sem se za svoje želje, ker so me vedno pripeljale do srečnega življenja in če si nekaj želiš tudi uresniči, to je moje prepričanje, da ne izgubimo volje in želje po nečem, kar nam veliko pomeni.

Tako sem si čez eno leto lahko privoščil točno takšna dvižna garažna vrata, ki sem si jih želel. Garaža je eno leto stala odrta, nič ni bilo narobe, sedaj pa je dobila novo podobo in vem, če bi takrat dal gor navadna garažna vrata, bi jih imel še danes in jih ne bi zamenjal. Zdaj pa jih imam, nova dvižna garažna vrata, katera sem sanjal. To je to, vztrajnost se splača, ker te pripelje do vašega cilja, mogoče ne takoj, enkrat pa sigurno.