Kdaj se praviloma opravi odstranjevanje znamenj

Znamenja na koži so pogost pojav, saj ima prav vsak med nami vsaj nekaj manjših pa tudi nekoliko večjih znamenj. Če se njihova oblika ne spreminja, potem nanja najverjetneje niti nismo preveč pozorni, razen če nas motijo zaradi samega izgleda. V nasprotnem primeru pa je dobro obiskati svojega zdravnika. Morda bo potrebno odstranjevanje znamenj, ki je na srečo zelo hiter, varen pa tudi učinkovit proces.

Veliko ljudi zanima, ali se odstranjevanje znamenj lahko opravi takoj po pregledu. Praviloma se takšen poseg izvaja takoj po obisku strokovnjaka. Po potrebi se najprej opravi pregled znamenj ter nato še poseg odstranitve.

Seveda pa se odstranjevanje znamenj lahko opravi tudi v drugem terminu. V večini primerov imajo pacienti najraje, da se poseg opravi kar takoj.

Okrevanje po odstranitvi znamenja

Omenili smo, da je odstranjevanje znamenj praviloma povsem varen, hiter, učinkovit, ne nazadnje tudi povsem neboleč poseg. Po posegu tudi ni okrevanja, ker se s postopkom koža le minimalno poškoduje. Na mesto posega pa se vedno prilepi vodoodporni obliž, ki zagotavlja nemoteno opravljanje vsakodnevnih opravil.

In koliko znamenj se lahko odstrani hkrati? Praviloma se ob enem obisku lahko odstrani največ do pet znamenj. Vsekakor se lahko odstrani tudi večje število znamenj naenkrat. To je odvisno predvsem od velikosti pa tudi od same vrste znamenja.

Odstranitev znamenja poteka dovolj globoko

Ko se odločimo za odstranjevanje znamenj, nas neredko zanima tudi to, ali se znamenje na istem mestu lahko ponovi večkrat. Na sploh velja, da odstranjevanje znamenj poteka dovolj globoko, da se znamenje ne more ponoviti.

Na določenih delih telesa pa je treba biti še posebej pozoren, da se koža ne bi preveč poškodovala. Lahko se zgodi, da na mestu odstranjevanja znamenja ostane razlika v barvi kože. Kljub temu pa se lahko tudi to kasneje odpravi z laserjem, toda šele nekaj mesecev po posegu.