Ekstra deviško oljčno olje se uporablja v marsikateri jedi

Nikoli nisem bila dobra kuharica in res sem želela nekako postati vsaj sama zase. Vedno sem si želela sama kuhati doma v svoji kuhinji, a res nikoli tega nisem preizkusila, zato sem vedela, da bom se morala še nekaj naučiti. Našla sem nekaj jedi, ki so mi bile res zelo všeč in bila sem zelo presenečena, da sem za čisto vsako jed potrebovala ekstra deviško oljčno olje. Ko sem seveda to izvedela, sem želela zvedeti še kaj več o tem ekstra deviškem oljčnem olju.

Ekstra deviško oljčno olje se uporablja v marsikateri jedi

Začelo me je precej zanimati, saj je ekstra deviško oljčno olje danes uporabljeno že v marsikateri jedi. Ne glede na to, ali gre za mrzlo predjed, navadno solato ali pa za toplo jed. Sama načeloma res ne jem pogosto solate, ampak se pa spomnim, da sem jo doma pri svoji mami vedno jedla. Moja mama je vedno uporabljala ekstra deviško oljčno olje in sedaj mi je popolnoma jasno, zakaj sem jedla solato samo doma. Ekstra deviško oljčno olje res da nek poseben in dober okus sami jedi in ravno zato se uporablja v marsikaterem krožniku.

Ko sem se začela učiti sama kuhati sem seveda najprej kupila ekstra deviško oljčno olje in pa še ostale sestavine, ki sem jih potrebovala za svoje jedi. Ko sem prvič skuhala te jedi in jih pripravila, sem bila tudi zelo pozitivno presenečena sama nad sabo. Res sem prekosila sama sebe in zelo sem bila ponosna nase. Te jedi so preizkusili tudi moji najbližji in vse mi je bila ta jed zelo všeč. Glede na to, da sem prvič kuhala, sem res naredila zelo dober krožnik in definitivno ima tukaj prste vmes tudi ekstra deviško oljčno olje. Samo ekstra deviško oljčno olje lahko dobimo v katerikoli trgovini in res ni težko dostopen. Ravno, zato si ga lahko privoščimo čisto vsi in naredimo tako boljše jed, kot bi jo lahko brez njega.